Gammalt hantverk
Bröd har bakats på gården så länge den har bebotts. Olika metoder, från början i enkla glödgropar, utvecklades till stora bakugnar i tegel till dagens sol cells drivna el ugnar.
Innehållet i bröden är dock ganska lika, jag strävar efter gamla spannmålsorter,surdeg, och med liknande handpåläggning nu som då, fast med modernare utrustning.Investeringen i nya maskiner har möjliggjorts av en delfinansiering från EU.
veckans bröd och bullar
Frukt och Nötbröd: Rågmjöl, Vetemjöl, Grahamsmjöl, Surdeg, Vatten, Aprikoser, Russin, Solrosfrön, Mandel, Valnötter, Kanel, Salt, Jäst
REKO Norrtälje och
REKO Väddö
Ni kan också beställa bröd via facebookgruppen REKO Norrtälje alt. REKO Väddö där lokala matproducenter erbjuder sina produkter till försäljning varannan onsdag, ojämna veckor. Utlämning av beställda varor hämtas på
Flygfältets handelsområde i Norrtälje kl. 18.15-18.45
Vikingalunden(grusplanen) i Älmsta kl.19.30-20.00


Dinkelbröd: Fullkorns Dinkelmjöl, Siktat Dinkelmjöl, Vetemjöl Vatten,Surdeg, Salt, Rostade Dinkelflingor( runt bröd med flingor på)
Ljust Surdegsbröd: Vetemjöl, Dinkelmjöl, Surdeg, Vatten, salt( Runt bröd med mönster)
Surdegsfrallor: Vetemjöl,Rågsikt,Grahamsmjöl,surdeg vatten,salt
ÖVRIGA PRODUKTER
I BUTIKEN
Rapsolja och Senap från
Vitsjökrokens
Honung från Stensta(förädlat av Vitsjökroken)
Ägg från Tarby Gård
Rågbröd: Vetemjöl, Rågmjöl, Vatten, Krossad Råg, Solrosfrön, Linfrön, Surdeg, Sirap, Salt, Jäst
ÖPPETTIDER I OKTOBER
FREDAG 3/10 10-16
LÖRDAG 4/10 10/-15
FREDAG 10/10 STÄNGT
LÖRDAG 11/10 10-15
FREDAG 17/10 STÄNGT
LÖRDAG 18/10 STÄNGT
FREDAG 24/10 10-16
LÖRDAG 25/10 10-15
FREDAG 31/10 10-16
LÖRDAG 1/11 10-15