Gammalt hantverk

Bröd har bakats på gården så länge den har bebotts. Olika metoder, från början i enkla glödgropar, utvecklades till stora bakugnar i tegel till dagens sol cells drivna el ugnar.  
Innehållet i bröden är dock ganska lika, jag strävar efter gamla spannmålsorter, surdeg, och  med liknande handpåläggning  nu som då, fast med modernare utrustning.Investeringen i nya maskiner har möjliggjorts av en delfinansiering från EU.

veckans bröd och bullar
 

 Frukt och Nötbröd: Rågmjöl, Vetemjöl, Grahamsmjöl, Surdeg, Vatten, Aprikoser, Russin, Solrosfrön, Mandel, Valnötter, Kanel, Salt, Jäst


REKO Norrtälje och
REKO Väddö

Ni kan också beställa bröd via facebookgruppen REKO Norrtälje alt. REKO Väddö där lokala matproducenter erbjuder sina produkter till försäljning varannan onsdag, ojämna veckor. Utlämning av beställda varor hämtas på

Flygfältets handelsområde i Norrtälje kl. 18.15-18.45

Vikingalunden(grusplanen) i Älmsta kl.19.30-20.00


 

 Dinkelbröd: Fullkorns Dinkelmjöl, Siktat Dinkelmjöl, Vetemjöl Vatten,Surdeg, Salt, Rostade Dinkelflingor( runt bröd med flingor på)
 Ljust Surdegsbröd: Vetemjöl, Dinkelmjöl, Surdeg, Vatten, salt( Runt bröd med mönster)

Surdegsfrallor: Vetemjöl,Rågsikt,Grahamsmjöl,surdeg vatten,salt

I säsong: 
Saffransbullar med mandelmassa
Kavring
Vörtbröd (på beställning)

ÖVRIGA PRODUKTER 
I BUTIKEN

Rapsolja och Senap från
Vitsjökrokens gård
Äppelmust från Stensta Gård
mustad hos Systrarna Ahlsen i Riala
Tempechips från  HallstavikTempe
Honung från Stensta(förädlat av Vitsjökroken)

Ägg  från Tarby Gård 
Inga ägg för tillfället,då hönorna fortfarande är unga och inte har börjat värpa ännu



 

Du kan beställa bröd för avhämtning på gården på fredagar och lördagar 
Beställ via sms:0733666461
eller mail:berit@stensta.se

Gå in på Facebook eller Instagram, stensta gårdsbageri för mer information
Öppet i December

6/12  kl. 10-16
7/12  kl. 10-15
13/12 kl. 10-16
14/12 kl 10-15
20/12 kl 10-16
21/12 kl 10-15






 



             


 










 

Rågbröd: Vetemjöl, Rågmjöl, Vatten, Krossad Råg, Solrosfrön, Linfrön, Surdeg, Sirap, Salt, Jäst